HexBit blir återförsäljare till Tenables produkter

När HexBit erbjöds möjligheten att bli återförsäljare av Tenables produktfamiljer Nessus och PVS så behövdes inte mycket tid till övervägande innan vi valde att bli återförsäljare. Vi har ju själva använt produkterna sedan slutet av nittiotalet och vet precis hur bra de är och vad man kan förvänta sig av dem.

Funderingarna som vi hade rörde sig främst om hur vi lika stolt kan fortsätta att hävda vårt oberoende och alltid erbjuda våra kunder den lösning som är bäst för just dem. Vi känner verkligen inget tvivel om att vi kan det. Vi tror att de flesta av våra produktkunder samtidigt inte också kommer att vara våra säkerhetstjänstekunder vilket gör att det inte blir svårt för oss att hålla isär äpplen och päron.

Produkterna som vi tar in är Nessus-familjen med Nessus Cloud, Nessus Manager och Nessus Professional samt PVS Passive Vulnerabilty Scanner.

PVS är en särskilt spännande produkt som kan skanna efter sårbarheter utan att sända någon egen data på nätverket. Detta kan vara av särskild vikt i kritiska och känsliga miljöer, exempelvis inom SCADA. PVS kan hitta sårbarheter i nätverket redan innan de blir utnyttjade, vilket är en stor fördel jämfört med en traditionell IDS och utgör därför ett mycket bra komplement till dessa.


Förhoppningen vi har är att kunna erbjuda Tenables produkter till främst dem som redan har produkterna bland sina existerande verktyg, men som kanske känner att det vore skönt med en lokal återförsäljare som kan erbjuda fakturor i SEK och med avdragbar moms.

Organisationer som inte redan är vana vid Tenables produkter är självklart lika välkomna att köpa produkterna av oss och för dem kommer vi även att erbjuda skräddarsydda utbildningar.

HexBit kommer inte att erbjuda regelmässig produktsupport då vi tror att Tenables existerande supportorganisation är mycket bättre anpassad för det än vi någonsin kommer att kunna vara.

Mer information om produkterna och beställningar finner du här.